Scheldelaan weer dicht door stakingsposten, punaises op het fietspad

Een bus richting BASF werd door de stakingspost Noordlandbrug tegen gehouden. Foto: sdl

Scheldelaan weer dicht door stakingsposten, punaises op het fietspad

Print
Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai - In het noorden van de haven is de staking rond 22 u zondagavond van start gegaan. De Scheldelaan ging deze ochtend helemaal dicht. Ook de fietsers op de Scheldelaan krijgen het te verduren want de politie meldt punaises op het fietspad van de Scheldelaan ter hoogte van de Total-raffinaderij.

Een tiental stakers liet zondagnacht de bussen naar chemiebedrijven als BASF door nadat de politie met hen had gesproken. De vrees voor een deurwaarder bleek doorslaggevend. De shiftwissel gebeurde even na 22 u. en de late shift kon met een vertraging van een dik half uur vertrekken. De vroege shift is samen met de nachtploeg opgekomen en bleef op het bedrijf overnachten.

Hetzelfde scenario werd gevolgd in de chemische en petrochemische bedrijven langs de Scheldelaan. Die konden zo draaiende blijven. Maandagochtend stonden overal stakersposten opgesteld, vooral op de Noordlandbrug en de Tijsmanstunnel-West.

De Scheldelaan was rond zes uur volledig afgesloten. Op de westelijke helling van de Noordlandburg werd één bus met werkwilligen opgehouden. Hen werd gezegd dat ze desnoods te voet konden verder gaan, maar weinigen ondernamen deze 6 km lange tocht door de barre kou.