Overkoepelend Buurt Informatienetwerk in Zandvliet

Het drietal ging al aanbellen aan meer dan 200 huizen Foto: sdl

Overkoepelend Buurt Informatienetwerk in Zandvliet

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De pas gepensioneerde Jean van Dorst uit de Zandvlietse Dorpsstraat, student Nick de Pré en de vroegere politieman Ronny Herckenrath willen in Zandvliet een overkoepelend Buurt Informatienetwerk (BIN) oprichten.

Zij krijgen daarbij de steun van het district. Het initiatief kwam er toen bij een buurman in de Zandvlietse Dorpsstraat een poging tot inbraak werd gedaan. Met z'n drieën startten ze een BIN dat het bestaande kleinere BIN van het centrum wil overkoepelen. Dat werd opgericht doolr Geert DE Smet en Patrick Ovard.  ‘Na drie weken hebben we al ruim 120 deelnemers, we zijn zowat halfweg.’ zeggen ze. 
 Bij 200 huizen belden ze aan. De nodige documentatie werd bezorgd. Wie meedoet krijgt een klever om op de deur te plakken of op de postbus.
Deelnemers worden, eenmaal dat het BIN werkt, door de politie per telefoon op de hoogte gebracht van verdachte situaties betreffende auto- of woninginbraken en andere misdaden. Zandvliet is mogelijk het slachtoffer van de nabijheid van de A12. Die wordt veel gebruikt door drugssmokkelaars die richting Nederland gaan en geld nodig hebben. Ze slaan vlug een slag in het dorp en zijn weg.

Info: district.berendrechtzandvlietlillo@stad.antwerpen.be.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio