Hijsbok Brabo voert precisie manoeuvre uit aan Noordkasteelbrug

Print
Antwerpen - Op zaterdag 25 oktober 2014 komt de drijvende hijsbok Brabo in actie voor een bijzonder hijsmanoeuvre. De brugklap van de oostelijke Noordkasteelbrug, die de voorbije maanden grondig gerenoveerd werd, zal die dag worden terug geplaatst. Het gaat om een indrukwekkend precisiewerk, waarvoor de nodige tijd moet worden voorzien. Tussen 6 en 22 uur zal het land- en scheepvaartverkeer geen gebruik kunnen maken van de Noordkasteelbruggen. Er zal een omleiding worden voorzien.

Indien er zaterdag te veel wind staat –een windkracht van 4 Beaufort bedraagt de grens om de operatie zonder risico uit te voeren- wordt het manoeuvre verplaatst naar zondag 26 oktober (of de eerstvolgende dag waarop de windkracht minder dan 4 Beaufort bedraagt).

De werken aan de Noordkasteelbrug zijn op 17 maart gestart. Ze omvatten het versterken van een aantal vakwerkstaven van de balansconstructie, het vernieuwen van het stalen wegdek, het reviseren van een aantal mechanische onderdelen en het volledig stralen en schilderen van de oostelijke beweegbare brug. De werken, die nog duren tot 17 december, worden uitgevoerd door de THV Victor Buyck Steel Construction (staalbouw) en OIL (straal – en schilderwerken) met de firma De Meyer (mechanische werken) als onderaannemer.  (sdl)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio