© Edegem

Bach laat je zingen en wandelen

Gemeente Edegem, Orfeoproducties vzw en de organisatie Edegemse Concerten organiseren vanaf 29 maart het Bachfestival. Tot en met 30 mei zijn er tal van happenings over Bach.

Stefan Beeldens

Er worden verschillende concerten gepland. Het eerste concert vindt plaats op 29 maart. Het concert vindt plaats om 16u in de Onze-Lieve-Vrouwe-Basiliek. Het Euterpe Baroque Consort brengt "Highlights uit de Passies van Bach".

Bewoners die zin hebben om mee te komen zingen tijdens dit concert, zijn welkom. Kathleen Hadermann bereidt u voor om 15.15 uur.

Er zijn tijdens het Bachfestival nog extra nevenactiviteiten. Zo worden kinderen uitgenodigd op 8 april voor een workshop op kindermaat. Via bewegingsspelletjes, oefeningen en samen muziek maken, leren de kinderen thema’s uit de voorstelling zingen, spelen en herkennen.

De Academie voor Muziek en Woord Edegem organiseert ter gelegenheid van de officiële start van het Bachfestival een muzikale wandeling door de gemeente. Jonge musici van de academie, bijgestaan door hun leerkrachten, staan op verschillende locaties in het centrum van de gemeente en verrassen wandelaars met korte muzikale uitvoeringen.

Praktisch:

Als je zin hebt om mee te komen zingen op 29 maart, stuur je een mailtje naar info@orfeo.be.

Alles over het Bachfestival vind je terug op www.bachfestival.be.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio