Duizend mensen omarmen gevangenis

Print
Rond de gevangenis van Turnhout vormden duizend personen woensdagmiddag een menselijke ketting. Met de actie wil men duidelijk maken dat wie een misdrijf heeft gepleegd na de straftijd een nieuwe kans verdient.

De mensenketting bestond uit leerlingen van drie middelbare scholen, familieleden van gedetineerden, buren en vertegenwoordigers van een dertigtal organisaties. Ook Turnhoutse burgemeester Eric Vos en bisschop Johan Bonny omarmden de gevangenis. Jean Bosco Safari zorgde voor muzikale begeleiding.

"Wij pleiten niet voor straffeloosheid", Donatienne de Borman, gevangenisaalmoezenier van Turnhout. "In vergelijking met andere landen is de recidive in België zeer hoog. Zorg voor slachtoffer en dader moeten hand in hand kunnen gaan. Daar wordt iedereen beter van."

In Antwerpen heeft de organisatie Without Walls vorig jaar een mensenketting rond de gevangenis gevormd. Omdat in de Noorderkempen vier gevangenissen staan, is deze keer gekozen voor Turnhout als locatie voor de solidariteitsactie.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio