Kinderen vieruren bij de buren

Print
Merksplas - Sommige mensen kennen hun buren nauwelijks, maar dat geldt niet voor de bewoners van Den Outer. Zelfs de kinderen worden afwisselend bij iemand thuis uitgenodigd.

De vrouwen van het achterste gedeelte in de doodlopende straat spreken wel eens af om samen iets te doen. "Nadat de mannen ook op stap waren geweest, kwam de vraag van enkele kinderen waarom er voor hen niks gedaan werd", zegt moeder Tine van der Vloet. "Zo is voor hen vieruren bij de buren ontstaan. We doen dat niet elke week, maar gewoon wanneer het voor de meeste kinderen past. Het is wel elke keer thuis bij iemand anders."

De kinderen mogen wat ravotten of spelletjes spelen. "Als het goed weer is, dan doen we het kubb-spel", vertelt Anne Coppens (11). "In de zomer gaan jong en oud vaak samen zitten bij een van de straatlantaarns om wat te babbelen." Vrijdag hebben de moeders en de kinderen wafels gebakken. "Buurvrouw Lizeke is een maand geleden gestorven", legt Berre Marynissen (11) uit.

"Zij maakte heel graag wafels. Op haar begrafenis kreeg iedereen een pakje wafels en een recept om ze zelf te kunnen bakken."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio