© ram

© ram

1 / 2

Inbrekers spuiten met brandblusser in gezicht van eigenaar koffiehuis

Vier personen drongen maandagochtend rond 2.30u binnen bij Koffiehuis Martens op Dreef in Meersel-Dreef (Hoogstraten). De zaakvoerder probeerde hen tegen te houden, maar ze spoten met een brandblusser in zijn gezicht.

Ronny van den Ackerveken

Koffiehuis Martens verkoopt naast heiligenbeelden en noveenkaarsen ook tabak. De inbrekers forceerden een rolluik aan de zijkant en sloegen het raam stuk met een brandblusser. Louis Martens, die met zijn vrouw Lia boven de zaak woont, werd wakker van het alarm en ging een kijkje nemen.

"Beneden stond ik oog in oog met de vier daders. Ze hadden sloffen tabak in een bigbag gestoken en die wilden ze door het raam naar buiten dragen. Ik probeerde hen tegen te houden, maar een van richtte de brandblusser op mij en spoot poeder in mijn gezicht. Daarna zijn ze met de gevulde bigbag vertrokken."

De inbrekers reden weg in de richting van Nederland. Hun vluchtauto droeg een gestolen nummerplaat.De zaak is tot vrijdag dicht voor de jaarlijkse sluiting. De uitbaters hadden net grote schoonmaak gedaan voor de opening aanstaande zaterdag, maar alles zit onder het brandbluspoeder.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio