Zelfoogstboerderij kijkt tevreden terug op eerste jaar

Foto: ram

Zelfoogstboerderij kijkt tevreden terug op eerste jaar

Print
Rijkevorsel - Zelfoogstboerderij Schoongewas in Melhoven is klaar voor een nieuw seizoen. Meer dan de helft van de leden zijn gebleven en er sluiten nieuwe personen aan.

Elke Swift heeft op het veld tegenover haar woning een moestuin aangelegd. Schoongewas werkt met oogstaandeelhouders, die op de hoogte gehouden worden van wat oogstrijp is. "Van de 45 aangesloten gezinnen gaan er 28 dit jaar mee door", vertelt ­Elke. "Wie afhaakt, doet dit vaak omdat het oogsten niet hun drukke agenda past. In totaal heeft een 75-tal gewassen op het veld gestaan. Er was steeds een aanbod van minstens twaalf soorten die men kon oogsten."

Een aantal wintergroenten staat nu nog op het veld en in de tunnel­serre te wachten om geoogst te worden. Tegen het zomerseizoen gaat er nog wat veranderen. "Er komt sowieso een tunnelserre bij, want de helft is weggewaaid tijdens de herfststorm in november. Met twee volledige tunnels hebben we voldoende plaats voor onder andere tomaten en komkommer. Daarnaast zijn enkele ingrepen gepland om het onkruid te verminderen en we installeren een beregeningsinstallatie", zegt Elke.

Meer informatie over de zelfoogstboerderij staat op de website www.schoongewas.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio