© Mia Uydens

© Mia Uydens

1/2

Kerstboom van 9 meter bij Resto Lewis: "Groter dan die op de Antwerpse Grote Markt"

Passanten op de Vrijheid kunnen ’s avonds en ’s nachts niet naast de kerstboom kijken die bij Resto Lewis tegen de gevel staat. Volgens zaakvoerder Thomas Snijders is de negen meter hoge boom groter dan die op de Grote Markt in Antwerpen.

Het is de eerste keer in het vierjarig bestaan van Resto Lewis dat de kerstdecoratie zo in het oog springt. "De traditionele kransen ben ik een beetje beu", legt Thomas Snijders (36) uit. "Daarom heb ik aan de Bloemenboetiek in Hoogstraten gevraagd of ze voor een grote boom konden zorgen. Die zijn ze in een bos in Nederland gaan halen. De kerstboom is ’s ochtends met een kraan omhoog getild en tegen de gevel verankerd. Dat zorgde voor een kijkfile op de Vrijheid. De voet zit stevig vast met betonblokken."

In de kerstboom hangen 12.000 lampjes. "Het stadscentrum is elk jaar mooi versierd met kerstverlichting. Deze boom past daar uitstekend bij. Ik heb al veel positieve reacties gekregen van voorbijgangers. Naar verluidt is mijn kerstboom groter dan die op de Grote Markt in Antwerpen. Nu kan ik zeggen dat ik de grootste heb. Volgend jaar hoop ik een nog grotere boom te vinden", zegt Thomas Snijders.

Meer informatie over het restaurant, dat 15 op 20 krijgt van Gault&Millau, staat op de website www.resto-lewis.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio