© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sint en Zwarte Piet logeren bij Mie Tracteur

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn druk in de weer voor het grote moment op de avond van 5 december. Tijdens hun verblijf in ons land logeren ze bij Mie Tracteur. Jong en oud mag er een kijkje komen nemen.

Ronny van den Ackerveken

Mie Tracteur opende in mei haar plattelandsmuseum De Schuur op de Oude Baan in Rijkevorsel. Net als vorig jaar staat de ontvangstruimte tot 4 december in het teken van Sinterklaas. "Het is de vierde keer dat ik een Sintenmuseum inricht", vertelt Mie Tracteur. "In vergelijking met vorig jaar zijn er enkele dingen toegevoegd. Bezoekers komen te weten hoe de badkamer van Sint en Piet er uitziet. Ik laat ze ook kijken in de geheime koffer van Zwarte Piet."

In een tijdspanne van amper twee weken komen vierhonderd kinderen in klasverband op bezoek. Mie Tracteur leidt ze rond en trakteert met chocolade. "Ik wil de kinderen bijbrengen hoe het Sinterklaasgebeuren er vroeger aan toe ging, toen alles nog veel simpeler was. Wat ze hier zien, weten ze een jaar later nog. Ik laat de kinderen in hun fantasie dat de sint hier ’s nachts komt slapen."

Het Sintenmuseum is tot 4 december open op weekdagen van 14 tot 17u. In het weekend van 11 tot 17u.

Meer informatie staat op de website www.mietracteur.eu

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio