Oppositie vraagt kerstverlichting in deeldorpen

Foto: rr

Oppositie vraagt kerstverlichting in deeldorpen

Print
Hoogstraten - Oppositiepartijen Hoogstraten Leeft en Anders vinden dat de kerstverlichting niet beperkt moet blijven tot het centrum van Hoogstraten. Cultuurvereniging Halte Merlet geeft in Meerle alvast het goede voorbeeld.

Dimitri Van Pelt (Anders) merkte op dat het stadsbestuur jaarlijks 10.000 euro betaalt om verlichting te hangen. "Als we hetzelfde bedrag verdelen over de vijf deeldorpen, dan kan daar in elk centrum een bedrag van 2.000 euro besteed worden. Ons voorstel is om nog dit jaar te starten met een beperkte kerstverlichting in alle deeldorpen."

Volgens schepen van Middenstand Marc Haseldonckx (CD&V) moet dat gedragen worden door de plaatselijke verenigingen. “In Hoogstraten is het destijds gekomen via de gebuurten. Later heeft de middenstand dat overgenomen. In de deeldorpen is het niet historisch gegroeid. Wij zijn bereid om één euro bij te dragen per euro die de lokale verenigingen investeren. Maar het initiatief moet van hen komen."

Cultuurvereniging Halte Merlet gaat in Meerle dit eindejaar voor kerstverlichting zorgen. Die wordt betaald door de stad, maar het gaat om een eenmalige projectsubsidie om de dorpskernvernieuwing ‘Meerle, ons dorp’ te promoten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio