Bibliotheek Meerle verhuist naar raadhuis

Foto: ram

Bibliotheek Meerle verhuist naar raadhuis

Print
Hoogstraten - Het stadsbestuur van Hoogstraten ging begin dit jaar op zoek naar een private partner om een nieuwe invulling te geven aan het leegstaande raadhuis in deelgemeente Meerle. Een aantal kandidaten toonde interesse, maar nu is toch besloten dat het gebouw een publieke functie krijgt. 

Na de beoordelingen vond het stadsbestuur dat geen van de ingediende dossiers sterk genoeg was om mee verder te gaan. "Daarom hebben we een andere keuze moeten maken voor het raadhuis", legt burgemeester Tinne Rombouts uit. "Het moet liefst eigendom van de stad blijven, verkopen is geen optie. In het gebouw komen enkele maatschappelijke diensten, zoals de bibliotheek, een antennepost van het lokaal dienstencentrum en een polyvalente consultatieruimte voor zitdagen van onder andere de mutualiteiten. Culturele activiteiten, waar het raadhuis nu soms voor gebruikt wordt, blijven mogelijk."

 Het bijna honderd jaar oude gebouw moet eerst gerenoveerd worden. De plannen maken deel uit van het project ‘Meerle, ons dorp’ voor een opwaardering van de dorpskern. Op woensdag 5 oktober vindt om 20u een infovergadering plaats in de parochiezaal van Meerle. Daar krijgen de inwoners toelichting over hoe ver het project staat.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio