De Wauwel en Plussers hebben eigen lokaal

Foto: ram

De Wauwel en Plussers hebben eigen lokaal

Print
Rijkevorsel - In het Kruispad wordt zaterdag het nieuwe jeugdlokaal ingehuldigd. Jeugdhuis De Wauwel en vereniging +13 Rijkevorsel hebben daarmee eindelijk een eigen stek.  

De eerste steen van het gebouw is gelegd in november 2013. Leerlingen van Vito Hoogstraten hebben het lokaal gebouwd. "Wij organiseerden zes jaar geleden al een babyborrel aan de overkant van de straat om onze oprichting te vieren”, zegt voorzitter Diede Van Dun van JH De Wauwel. "Nu hebben we een eigen plaats. Het gebouw ligt iets buiten het dorpscentrum, maar ik denk niet dat dat voor onze leden een probleem is. Het voordeel is dat er weinig buren zijn die overlast kunnen hebben. Alles wat geen ruwbouw is, hebben we overigens zelf gedaan."

De Plussers bestaan 36 jaar en zijn uiteraard tevreden met hun eigen lokaal. "Wij vragen dit al sinds 1999", legt Plusserleider en jeugdraadvoorzitter Michiel ­Adriaensen uit. "We hebben nu een groot lokaal, dat we met tussenmuren kunnen opdelen. We moeten ook de andere jeugdverenigingen danken. Het subsidiereglement van de gemeente is hervormd, zodat er meer geld voor dit gebouw ter beschikking is gekomen. De Europese subsidies van Leader zijn gebruikt voor het interieur."

Zaterdag om 14u wordt het jeugdlokaal officieel geopend. De twee verenigingen vliegen er meteen in en organiseren 24 uur aan een stuk activiteiten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio