Met de kajak naar school

Print
Rijkevorsel - Twee leerkrachten van basisschool Het Kompas in Sint-Jozef Rijkevorsel waren vrijdagochtend anderhalf uur onderweg. Ze stonden niet in de file, maar maakten de verplaatsing met de kajak naar aanleiding van de Strapdag.

De Strapdag maakt deel uit van het Octopusplan voor een veiligere en duurzame schoolomgeving. Heel wat scholen namen deel aan de tiende editie om zo veel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Turnleraar Bert Geivers en secretaresse Hilde Dockx van Het Kompas gingen nog een stapje verder. Met een kajak vaarden ze over het kanaal Dessel-Schoten naar het centrum van Sint-Jozef.

"Om 7u ben ik in Turnhout op het water gegaan voor een afstand van 10 km", vertelt Bert. "Een begeleider van Kajakclub Technico uit Turnhout, die voor het materiaal zorgde, heeft het traject meegevaren." In Vosselaar stapte Hilde bij in de kajak van Bert. Zij moest slechts 8 km peddelen. "Het was plezant om te doen, maar ik ga de inspanning waarschijnlijk het hele weekend nog voelen", zegt ze.

Hilde en Bert kregen een warm onthaal van alle leerlingen en leerkrachten. De kinderen stonden hen op de voetgangersbrug op te wachten en zwaaiden met ballonnen. Toen Bert bij het uitstappen in het water viel, zorgde dat voor hilariteit.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio