© ram

© ram

© ram

1/3

Bewoners en vrijwilligers Stede Akkers testen aangepaste fietsen

Bewoners, bezoekers en vrijwilligers van het woonzorgcentrum Stede Akkers in Hoogstraten mochten donderdag een vijftal aangepaste fietsen uitproberen. Op basis van de reacties koopt het OCMW één of meer exemplaren.

Wie wil, kon een testrit maken met een duofiets, rolstoelfiets of een driewielertandem. Die zijn ter beschikking gesteld door het Fietsenatelier in Mol. "We hebben een aantal modellen gehuurd om te testen", zegt Leo Sprangers van het lokaal dienstencentrum Stede Akkers. "Met de aankoop van zulke fietsen willen we meer duurzaamheid nastreven. Daarnaast kunnen bewoners van het woonzorgcentrum die wat minder mobiel zijn, met een aangepaste fiets nog een tochtje maken in de buurt. Door zo veel mogelijk reacties te verzamelen, hopen we de beste keuze te maken."

Coördinator aangepast vervoer Karel De Swart en rolstoelgebruiker Rob Penders, die als vrijwilliger werkt, hebben de rolstoelfiets uitgetest. "Het ging beter dan ik gedacht had", vertelt Rob. "Je zit heel stabiel en eigenlijk best wel comfortabel. Dat je niet altijd weet naar welke richting de fietser draait, maakt eigenlijk weinig uit."

Karel is zeer tevreden over de duofiets. Die is te vergelijken met een tandem. Het verschil is dat de twee personen naast elkaar zitten. "Je moet niet te zwaar trappen. De breedte valt ook goed mee. Ik ben er mee door de gangen gereden en dat leverde weinig problemen op. Hij past zelfs in de lift. Het grote voordeel van deze fiets is dat je gemakkelijk met de andere persoon kan praten."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio