Reuzen van zes meter stappen door Hoogstraten

Print

De leerlingen van het kinderatelier haalden inspiratie bij Mickey Mouse Foto: ram

Hoogstraten - De kunstacademie IKO sluit zondag de feestelijkheden rond haar vijftigjarig bestaan af. Dat gebeurt met een bonte stoet van grote creaties die door het verkeersvrije centrum van Hoogstraten trekken.

De reuzenstoet moet een van de hoogtepunten worden van de braderie die de handelaars zondag organiseren. "Een stoet met artistieke creaties van formaat vonden we mooi passen in het feestjaar", zegt IKO-directeur Luc Dockx. "Er zijn zeven grote dingen gemaakt. De hoogte varieert van twee meter tot zes meter. We hebben twee stapreuzen en de andere figuren staan op wagens die voortgetrokken worden."

De stoet staat in het thema van de jaren zestig. "De kinderateliers hebben gewerkt rond de animatiefilms van Disney uit die periode", zegt Luc Dockx. “Daarnaast kunnen de toeschouwers ook iets herkennen van kunstenaars uit de jaren zestig, zoals Picasso en Christo. Het is de bedoeling dat het een eenmalige evenement blijft."

De stoet vertrekt zondag om 14u in het Klein Seminarie en maakt eerst een lus langs het woonzorgcentrum. Daarna trekt het gevolg over de Vrijheid naar de Tinnenpotstraat. Van daaruit stappen de reuzen via de Gelmelstraat naar IKO in de Dr. Versmissenstraat, waar een feesttent staat en animatie is.

Meer info op de website www.iko-dekunstacademie.be

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio