Buren bouwen zelf nieuwe Mariakapel

Willy Vannuffelen (rechts) en Harrie Van Der Vloet. Foto: Mia Uydens

Buren bouwen zelf nieuwe Mariakapel

Print
Merksplas - De meest recent gebouwde Mariakapel van het land staat ongetwijfeld in Hoekeinde in Merksplas. Daar hebben buurtbewoners de handen uit de mouwen gestoken voor een ontmoetingsplaats.

In het gebuurte werd in 1947 een kapel met een Mariabeeld gebouwd. Door de vernieuwing van de Wijntuinstraat enkele jaren geleden is het gebouwtje afgebroken.

"We kregen regelmatig de vraag waar het kapelletje gebleven was", zegt buurtbewoner Willy Vannuffelen. "Daarom is vrij snel besloten dat er een nieuwe kapel moest komen. Een buurtbewoner heeft de 3.000 bakstenen geschonken. Het glazen deurtje en vloerklinkers zijn gesponsord door bedrijven. Volgens mij is het lang geleden dat er in ons land nog een kapel is gebouwd."

Van de vroegere kapel is alleen het Mariabeeld bewaard. Dat wordt zondag bij de inwijding achter het deurtje gezet. "Er is goed nagedacht over hoe alles er uit moest zien", vertelt Harrie van der Vloet.

"De bedoeling was om iets te zetten waarvan de mensen zich afvragen wat het is. Het is een overdekte kapel die toch heel open is. De zitbanken maken er een echte ontmoetingsplaats van. Er staan slechts drie bomen bij. Zo blijft het zicht op de kapel mooi bewaard. We doen dit allemaal voor de gemeenschap. Niet alleen voor het gebuurte, maar ook voor de voorbijgangers."

Lees het volledige verhaal en meer over Mariaverering zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio