Zes leerlingen Vito vallen in de prijzen

Print

Robbe Meyvis Foto: vito hoogstraten

Hoogstraten - Leerlingen van twee afdelingen van Vito Hoogstraten hebben knappe resultaten behaald op Worldskills. Dat is een wedstrijd ter bevordering van manuele, technische en technologische beroepen.

Robbe Meyvis van het zesde jaar Technisch Hout won goud in de categorie meubel maken. Na de voorselectie, waarvoor 23 deelnemers zich hadden ingeschreven, wist Robbe zich als enige Nederlandstalige te plaatsen bij zes finalisten. Tijdens de twee finaledagen moest Robbe een meubel maken op basis van een tekening. 

Ook de afdeling Bouw heeft prijzen gewonnen met de competitie stukadoren/bepleisteren. In de preselecties moesten de leerlingen binnen een vooropgestelde tijd een werkstuk plaatsen met metal-stud profielen en gipskartonplaten. Daarna volgde de afwerking met gipspleister. Ook het aanbrengen van sierpleisters was een onderdeel van de proef. In de finale werd vooral de vakbekwaamheid van de jongeren op de proef gesteld en dit onder extra tijdsdruk. 

In de individuele competitie won Davy Verstraelen brons en Roel Dries zilver. In de ploegencompetitie was de derde plaats voor Rik Jacobs en Levi Van Den Kieboom: derde plaats en bronzen medaille. Roel Dries en Joery Goffin eindigden tweede. Het goud was voor Davy Verstraelen en zijn ploeggenoot Gilles uit ­Dinant.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio