Archeologisch onderzoek tracé randweg afgerond

Foto: amalia van solms

Archeologisch onderzoek tracé randweg afgerond

Print
Baarle-Hertog - Het veldwerk van het archeologisch onderzoek op het tracé van de randweg is klaar. Uit de vondsten blijkt dat Baarle een waardevol gebied is voor sporen uit het verleden.Type: introduction

De opgravingen leverden onder andere 20.000 stukken vuursteen en 11.500 resten van handgevormd aardewerk op. De archeologen gebruikten speciale kruiwagens om de grond uit te spoelen en te zeven. Zo bleven de stukjes steen in de kruiwagen liggen. Helemaal op het einde ontdekten de archeologen een graf uit de bronstijd of ijzertijd. "De vondsten zijn nu nog bij de archeologen voor verder onderzoek en het opmaken van het eindresultaat", zegt Harry Benschop van de Baarlese heemkring Amalia Van Solms.

"Het zou voor onze vereniging mooi zijn als een aantal grote potten in Baarle zou terechtkomen. Niet om in een kamer van ons heemhuis te zetten, maar op een prominente plaats. Zo kan iedereen zien hoe belangrijk ons dorp is in archeologisch opzicht. Een van de meest waardevolle voorwerpen is een pot van 4700 voor Christus. Dat is volgens de archeologen een zeldzame vondst. Die pot gaat waarschijnlijk naar een provinciaal museum."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio