© ram

Eerste Brownies & downieS in België

De enclavegemeente heeft er een nieuwe horecazaak bij. In de Molenstraat, tegenover de Sint-Remigiuskerk, is de eerste Brownies & downieS op Belgische bodem geopend.

Ronny van den Ackerveken

Brownies & downieS is een keten van koffie- en lunchbars die in Nederland al meer dan twintig vestigingen heeft. Het personeel bestaat uit personen met een beperking of mensen die moeilijk een plaats vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

Zaakvoerders Bo Hendrickx en Evi Tuitjer hebben dankzij crowdfundig hun droom kunnen realiseren in het vroegere Veilinghuis. "Op 4 januari zijn we begonnen met de verbouwingen", zegt Evi. “Het was een volledig lege ruimte, dus dat kwam goed uit. De bedoeling was om op 1 maart te openen. De werken gingen vlot, maar door het papierwerk hebben we wat vertraging opgelopen."

Op dit moment zijn twee personen aan de slag bij Brownies & downieS in Baarle. Dat wordt geleidelijk uitgebreid. "We hebben voornamelijk reactie gehad uit Nederland om hier te komen werken", vertelt Bo. "Misschien komt dat omdat het concept in België nog niet zo bekend is. Er zijn al wel gesprekken geweest met ‘t Zwart Goor in Merksplas en VIBO in Oud-Turnhout. Die staan allebei open voor een samenwerking. Op termijn willen we vijf personen per dagdeel laten werken."

In de zaak is plaats voor 65 personen. Op de bovenverdieping zijn vier logeerkamers ingericht.

Meer info staat op www.browniesanddowniesbaarle.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio