© mia uydens

Directeur Proefcentrum Hoogstraten gaat met pensioen

Het Proefcentrum Hoogstraten begint vanaf april aan een nieuw hoofdstuk. Directeur Ward Baets gaat na 28 jaar met pensioen. Tijdens het directeurschap van Baets is het bedrijf op Voort in Meerle uitgegroeid tot een belangrijke speler in het onderzoek naar de teelt van aardbeien, paprika’s en tomaten.

Ronny van den Ackerveken

Ward Baets groeide op in Wommelgem, maar maakte al op jonge leeftijd kennis met wat toen nog Proeftuin heette. Zijn vader reed in de jaren zestig regelmatig naar Meerle om aardbeienplanten voor de telers in de omgeving van Wommelgem op te halen. "Ik ben toen enkele keren meegereden", zegt Ward Baets. "Later ging ik voor bio-ingenieur studeren in Gent. Voor mijn eindwerk over aardbeienrassen ben ik nog enkele keren naar het Proefcentrum gekomen. Toen had ik al een droom om er ooit te kunnen werken."

In 1982 begon Ward bij het Proefcentrum als onderzoeker en zes jaar later is hij directeur geworden. "Het is voorbij gevlogen en ik kan terugblikken op een heel aangename tijd. Het geeft een goed gevoel dat ik een onderdeel ben geweest van evoluties die voor de tuinbouw een belangrijke rol hebben gespeeld."

Tom Van Delm wordt de nieuwe directeur. Hij is in 2008 gestart bij het Proefcentrum als coördinator aardbeienonderzoek.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio