© ram

Personeel Wienerberger rijdt met leasingfietsen van Peeraer

Bij Fietsen Peeraer in Merksplas was het vrijdag behoorlijk druk. De werknemers van steenfabriek Wienerberger in Beerse kwamen er de nieuwe fietsen ophalen.

Ronny van den Ackerveken

Wienerberger en Peeraer hebben een leasingovereenkomst gesloten voor de fietsen. "Twee jaar geleden zijn wij gestart met fietsleasing via de firma Team Cyclis", zegt Geert Peeraer. Wienerberger heeft twintig gewone fietsen besteld en dertig elektrische. Elk exemplaar heeft vijf jaar garantie. In het leasingcontract is ook pechverhelping en een verzekering tegen diefstal inbegrepen.

Voor bedrijven heeft de leasingformule het voordeel dat de kosten gespreid betaald kunnen worden. Met de fietsen voor het personeel wil Wienerberger het duurzaam beleid van het bedrijf benadrukken. "We gaan onze fietsenstalling uitbreiden en er komen oplaadpunten", zegt plantmanager Wim Ariens van Wienerberger Beerse. "De elektrische fietsen zijn voor personeelsleden die verder dan vijf kilometer van het bedrijf wonen. De bedoeling is dat werknemers met een leasingfiets 60% van het jaar met de fiets komen. De eerste drie jaren ontvangen ze een verminderde fietsvergoeding, maar na drie jaar is de fiets van hen en krijgen ze weer de volle vergoeding."

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio