Kerstomaten rollen uit gezonde snoepautomaat

Foto: ram

Kerstomaten rollen uit gezonde snoepautomaat

Print
Rijkevorsel - Tomatenbedrijf Stoffels uit Rijkevorsel heeft een originele manier om kerstomaten in winkels aan te bieden. Met een trek aan de hendel komen de kleine vruchten uit een automaat tevoorschijn. Dat zorgt ervoor dat de strenge hygiëne niet wordt aangetast.

De Stoffels Automaat is de voorbije maanden als test in enkele winkels in België en Nederland geplaatst. Daar zagen de uitbaters de verkoop omhoog schieten. "Het gebrek aan hygiëne voor groente en fruit in winkels stoorde ons wat", zegt Petra Veldeman van Stoffels Tomaten. "Kerstomaten vallen soms op de grond of klanten nemen het vast met hun handen in plaats van een schepje te gebruiken. In ons bedrijf hanteren we een strenge hygiëne, maar dat moet dan ook als het product in de winkel ligt. We willen met de automaat ook meegaan met de trend tegen te veel verpakkingen en verspilling van producten."

In de voorraadbak is plaats voor ongeveer 5 kilo kerstomaten. Elke keer als de hendel naar beneden gaat, komt er een tiental tomaten uit gerold. Het bedrijf wil met de uitvinding jong en oud stimuleren om een gezonde snack te eten. De Automaat is een van de tien genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Award. "Dat is de belangrijkste onderscheiding voor nieuwigheden in de internationale groente- en fruitsector. Dat we uit tachtig inzendingen zijn genomineerd, is al een hele eer", zegt Paul Stoffels. "Bovendien zijn we enige kandidaat uit België. Er is geen geldprijs of trofee aan verbonden, alleen eeuwige roem."

Meer info staat op de website www.automato.info.

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio