Merksplas SK scoort met Spitske

Print
Merksplas - Voetbalclub Merksplas SK bestaat 75 jaar. Dat gaan niet onopgemerkt voorbij, want de club heeft een eigen bier en twee huiswijnen.

Brouwerij Het Nest uit Turnhout heeft voor geel-zwart een nieuw bier gebrouwen. De toepasselijke naam van het gerstenat is Spitske. "We vinden dat bij een jubileumjaar een jubileumbier hoort", zegt bestuurslid Jef Van Dun. "Spitske is een stevig blond dorstlessend bier met een lichte citrustoets en een alcoholvolume van 6,5%. Daarnaast hebben we ook twee jubileumwijntjes die onder een eigen etiket vanaf nu verkrijgbaar zijn in de kantine. De witte en rode huiswijnen worden geschonken in nieuwe elegante wijnglazen."

Het bestuur van de voetbalclub, die op de vierde plaats staat in tweede provinciale B, heeft nog meer goed nieuws. "Het meubilair van onze kantine was ongeveer 35 jaar oud en dringend aan vervanging toe. Met moderne tafels en stoelen geven wij terug een nieuwe look aan ons clubhuis. Op korte termijn is de uitbreiding van de accommodatie op het Hofeinde gepland. De werken die bezig zijn in Merksplas Kolonie zijn ook voor onze club belangrijk. Het nieuwe oefencentrum daar wordt vermoedelijk in september in gebruik genomen", vertelt Jef Van Dun. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio