© ram

© ram

© ram

© ram

© ram

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wetenschapsklassen in Klein Seminarie vernieuwd

Leerlingen van het Klein Seminarie kunnen voortaan chemische proeven doen in een modern laboratorium. In het gebouw voor wetenschappen hebben vijf lokalen een grondige vernieuwing gekregen.

Ronny van den Ackerveken

Vorig jaar nam de school al een nieuw technisch atelier in gebruik. Met de vernieuwde wetenschapslokalen is er nog meer ruimte voor praktijkoefeningen."De werken zijn gestart tijdens de proefwerken in juni", zegt directeur Greet Op de Beeck. "Net voor het begin van het nieuwe schooljaar was alles klaar. De leerkrachten hebben mee inspraak gekregen over de inrichting. Bij de keuze van de materialen is rekening gehouden met de ergonomie."

Voor de vernieuwing heeft de school 300.000 euro betaald. De lokalen hebben nieuwe ramen en de verwarming is vernieuwd. "Het interieur van de klassen was oubollig geworden en niet meer aangepast aan het hedendaags onderwijs", zegt leerkracht derde graad Elien De Westelinck. "Nu hangen er rookdetectoren en je moet eerst door een sas voor je naar binnen stapt. Er is zelfs een douche voor noodgevallen, maar die hopen we uiteraard nooit te moeten gebruiken. De chemische proeven vinden plaats in een groot laboratorium."

Net als de drie andere scholen van scholengemeenschap Markdal start het Klein Seminarie in september met STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio