© Bert De Deken

© Bert De Deken

© Bert De Deken

© Bert De Deken

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Brandweerwagen wordt mobiele bar

Op feesten en evenementen kunnen binnenkort dranken geserveerd worden uit een oude brandweerwagen. De voorbije weken is hard gewerkt om het voertuig volledig om te bouwen.

Ronny van den Ackerveken

De Mercedes-brandweerwagen uit 1985 komt van een korps in Duitsland. Sandra Luyckx (43) en Bob Van de Velde (39) uit Geel hebben het voertuig de naam Boozetruck gegeven. "Alles werkte nog, maar de zwaailichten hebben we moeten vervangen door rode", zegt Bob. "Blauwe zwaailichten zijn alleen voor voertuigen van hulpdiensten. We hebben de auto eigenhandig gestript en afgeschuurd. In de koelingen is plaats voor 240 wijnflessen en 400 kleine flesjes."

De opvallende rode kleur van brandweerwagens is vervangen door een laag zwarte lak. "Zwart is een kleur die overal bij past", legt Sandra uit. "Bovendien is het ook iets chiquer dan rood. De bedoeling is om een aanvulling te zijn op de vele foodtrucks en hun varianten die er intussen zijn. We gaan met de Boozetruck ook aanwezig zijn op foodtruckfestivals."

De Boozetruck wordt zaterdag 23 januari vanaf 16u een eerste keer uitgeprobeerd. De try-out vindt plaats in een bedrijfsunit op Moestoemaatsheide 14b in Westerlo. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje.

Meer info op www.boozetruck.be of op de Facebookpagina van Boozetruck.

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio