Litouwse Svajune wil Miss Flandrienne worden

Foto: ram

Litouwse Svajune wil Miss Flandrienne worden

Print
Hoogstraten - De Vlaamse Wielrijdersbond heeft zes kandidaten genomineerd voor Miss Flandrienne 2016. Svajune Kyburyte uit Meer is een van hen. Sinds twee jaar is ze een fervent wielrenster.

De 29-jarige Svajune is geboren in Litouwen. Twee jaar geleden verhuisde ze naar Meer en intussen spreekt ze vlot Nederlands. "In Litouwen heb ik enkel naar school gefietst", zegt Svajune. "Toen ik hier kwam wonen, heb ik dankzij mijn vriend de microbe te pakken gekregen. In 2014 deed ik voor de eerste keer mee aan het kampioenschap van Hoogstraten. Ik eindigde zesde in mijn leeftijdscategorie bij de dames, maar vorig jaar won ik."

Voor Miss Flandrienne heeft ze net als de vijf andere kandidaten een fotoshoot in wielertenue gedaan. "Nu komt het er op aan om de meeste stemmen te verzamelen. Momenteel sta ik op de derde plaats. De winnares krijgt een racefiets." De Litouwse heeft dit jaar nog een andere uitdaging. In juni wil ze aan de start staan van Milaan-Sanremo voor wielertoeristen. Vorig jaar heeft ze 6700 km afgelegd op haar fiets.

Stemmen voor Svajune kan tot 15 februari via www.vwb.be

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio