Moslims ruimen vuurwerkresten op

Print
Hoogstraten - Op de Vrijheid in Hoogstraten was vrijdagvoormiddag een 12-tal personen bezig om de voetpaden en parkeerplaatsen proper te maken. Dat is een jaarlijkse traditie van moslims.

Ook in Turnhout en Kasterlee ging de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap aan de slag. "Dit is het zevende jaar dat we onze opruimactie doen", zegt Safir Ahmed uit Hoogstraten. "In twee groepen hebben we het centrum schoongemaakt. Het stadsbestuur zorgt elk jaar voor bezems, vuilniszakken en afvalbakken. We ruimen niet alleen de vuurwerkresten op, maar ook ander afval. Zo liggen de straten op de eerste dag van het nieuwe jaar er proper bij."

In Hoogstraten namen personen uit Pakistan en Bangladesh deel aan de opruimactie. "Het eerste jaar vroegen veel mensen aan ons waarom we dit deden. Intussen is iedereen er mee vertrouwd en de mensen in Hoogstraten appreciëren het. We hebben alleen maar postieve reacties gekregen van voorbijgangers en dat geeft een goed gevoel. Reinheid en schoonheid zijn belangrijk voor de Islam", legt Safir Ahmed uit.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio