Brownies & downieS komt naar België

Bo en Evi bij het gebouw waar ze Brownies & downieS gaan openen Foto: ram

Brownies & downieS komt naar België

Print
Baarle-Hertog - Tegenover de Sint-Remigiuskerk in Baarle-Hertog openen Bo Hendrickx en Evi Tuitjer in het voorjaar een Brownies & downieS. Via crowdfunding hebben ze in korte tijd het nodige geld gevonden.

In Nederland heeft de keten van koffie- en lunchbars vijf jaar na de start al meer dan twintig locaties. Het personeel bestaat uit mensen met een beperking of personen die moeilijk een plaats vinden op de reguliere arbeidsmarkt. "Het concept is een meerwaarde voor de medewerkers en maakt de klanten duidelijk dat mensen met een beperking hun capaciteiten hebben. Ook voor Baarle is de nieuwe zaak een toegevoegde waarde", vertelt Bo.

Brownies & downieS in Baarle wordt de eerste in ons land. De keuze van Bo en Evi viel op het pand in de Molenstraat, waar het Veilinghuis na meer dan twintig jaar een totale uitverkoop houdt. "Het karakter van het gebouw blijft bewaard", legt Bo uit."In ons plan zijn er zitplaatsen voor 75 personen en een terras met 25 plaatsen. Op de bovenverdieping komt een Bed & Breakfast met drie kleine kamers en een grote kamer. De zaak gaat elke dag open zijn in het weekend serveren we ook ontbijt."

Voor de financiering werd met een filmpje een oproep gelanceerd. "Het was een beetje de laatste kans, maar tot onze verbazing hebben we vrij snel het nodige geld gevonden", zegt Evi. Via de sociale media is het filmpje massaal verspreid en bekeken. We hebben ook al aanvragen gehad van sollicitanten, maar de aanwervingen starten pas in januari."

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio