Mie Tracteur maakt Sintmuseum

Print
Rijkevorsel - Wie zich afvraagt waar Sinterklaas 's nachts verblijft nu hij in het land is, krijgt bij Mie Tracteur een antwoord. In De Schuur heeft ze een ruimte ingericht waar kinderen kunnen komen kijken.

Mie Tracteur is volop bezig met haar plattelandsmuseum, dat in mei open gaat. Vanaf 25 november staat een deel van het gebouw tijdelijk in het teken van Sinterklaas. "De voorbije jaren reed ik steeds met mijn woonwagen vol met materialen naar de scholen", zegt Mie Tracteur. "In De Schuur heb ik veel meer ruimte en kan het ook blijven staan tot 6 december."

De kinderen die op bezoek komen, krijgen een halfuur uitleg over wat er allemaal te zien is. Er staat een troon voor Sinterklaas en ook aan zijn paard Slechtweervandaag is gedacht. "Achteraan heb ik een stal gemaakt voor de schimmel. Ik krijg veel hout van de buren hier in de straat en dat kwam goed van pas voor de paardenstal. Het hoekje bij de pakjeskar is ingericht als werkruimte voor Zwarte Piet en in de woonwagen staat zogezegd het bed van Sinterklaas", vertelt Mie Tracteur.

Na 6 december komen er nog drukke weken aan voor Mie Tracteur, want in de kerstvakantie is er een Kerstmuseum. 

Praktisch :

Het Sintmuseum, Oude Baan 12a in Rijkevorsel is open van 25 tot november tot 5 december op woensdag en zaterdag van 13 tot 17u. Op afspraak ook tijdens de schooluren. De toegang is gratis. Alle info op www.mietracteur.eu

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio