Bonsai Club Kempen geeft advies

Print

Tom, Roel en Bob kweken zelf bonsai Foto: ram

Hoogstraten / Beerse - Op het terras van dienstencentrum ’t Gebuurt in Hoogstraten stelde vorig weekend Bonsai Club Kempen tentoon. De pas opgerichte club wilde zich zo in de kijker zetten.

Bonsai Club Kempen is opgericht door voorzitter Tom Hoeymans uit Hoogstraten, Bob Buyle uit Turnhout en Roel Vanderbruggen uit Minderhout (Hoogstraten). "We zijn begin dit jaar gestart en hebben intussen achttien leden", zegt Tom Hoeymans. "Onze vereniging is nog groeiende en elke maand organiseren we twee bijeenkomsten voor de leden."

Die vinden plaats in de Klapekster in Wortel Kolonie en in Beerse. De bedoeling is om iedereen te leren met gewone materialen iets moois te maken. Je krijgt uitleg over snoeien, kweken in kleine potten en stengels en stammen met behulp van metaaldraad in de gewenste vorm te laten groeien. "In onze vereniging is plaats voor zowel beginnelingen als wie professioneel met bonsai bezig is", zegt Roel Vanderbruggen. "Het lidgeld bedraagt 50 euro".

Tom Hoeymans heeft ook een collectie van samoeraiharnassen, wapens en attributen. Die worden nog tot 29 oktober tentoongesteld in de inkomhal van ’t Gebuurt.

Wie meer wil weten over de Bonsai Club Kempen, stuurt een e-mail naar sigrid.tom@skynet.be. Bob Buyle heeft een eigen website: www.bonsaibob.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio