Wielerclub Tourmalet organiseert grensoverschrijdende tocht in het donker

Print

Wielerclub Tourmalet bij de visvijver waar een water- en lichtshow komt. Foto: ram

Baarle-Hertog - Wielervereniging Tourmalet organiseert op 26 september Nightride Cross the Border. Mountainbikers fietsen grotendeels in de duisternis en de route van 35 kilometer komt door bedrijven en koeienstallen.

Een zogenaamde lichtjestocht is vrij nieuw in de regio. "De deelnemers steken onderweg een veertigtal keer de grens over", zegt Joan de Jong van Tourmalet. "Dat verklaart meteen de naam van onze tocht. Aan de woning met de twee huisnummers gaan we een douanepost opstellen waar grenswachters controles uitvoeren. Verder is op sommige plaatsen onderweg livemuziek en aan het einde van de route zorgt een jong bedrijf uit Baarle voor een watershow met licht en fonteinen op de visvijver Goordonk."

De inschrijvingen worden afgesloten op 12 september. "Om veiligheidsredenen zijn maximaal duizend fietsers toegelaten", zegt Luc van der Werf van Tourmalet. "Als er na de inschrijfdatum nog plaatsen over zijn, dan ­kunnen deelnemers ook de avond zelf nog aanmelden. Het is geen wedstrijd, maar een evenement voor iedereen die graag rijdt met de mountainbike. Omdat de tocht in het donker gereden wordt, is voor- en achterverlichting op de mountainbike verplicht."

Info en inschrijven via www.crosstheborder.nl

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio