© Mia Uydens

© Mia Uydens

© Mia Uydens

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mie Tracteur timmert aan plattelandsmuseum

In een schuur op de Oude Baan is Mie Tracteur volop bezig met de voorbereidingen van haar plattelandsmuseum De Schuur. In mei moet alles klaar zijn en mag jong en oud komen kijken hoe de mensen vroeger leefden.

Ronny van den Ackerveken

Mie Tracteur (55) is al zeventien jaar gepassioneerd door oude tractoren en spullen van vroeger. “Waarschijnlijk ben ik in mijn vorig leven boerin geweest”, lacht Mie Tracteur. "Ik heb twee oldtimer-tractoren en de voorbije jaren heb ik zo veel oude spullen verzameld dat het huis te klein werd."

Om die spullen aan iedereen te tonen, maakte ze zelfs een mobiel museum in een mooi nostalgisch ingerichte woonwagen die wordt vervoerd met een tractor uit 1956. Maar het werd telkens een hele klus om alles in en uit te laden voor het rijdend museum. “Thuis had ik zelfs materialen in de slaapkamer staan omdat er nergens anders plaats meer was. In De Schuur kan ik alles wegzetten en ik kan er ook groepen ontvangen. Beneden komt een authentiek cafeetje en een ontvangstruimte met oude tafels en stoelen. De zolder wordt het eigenlijke museum met verschillende kijkkasten."

De opening van De Schuur is op 22 mei. Dit jaar is er in november een sintenmuseum en daarna een kerstmuseum.

www.mietracteur.eu

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio