© ton de vries

Kenneth Kerckhofs werkt mee aan mogelijke verfilming van boek over Prinses Diana

Regisseur, scenarist en producent Kenneth Kerckhofs uit Rijkevorsel heeft een bijzondere opdracht gekregen. Hij mag proberen Hollywood te overtuigen om het boek 'Koninklijk Complot' te verfilmen.

Ronny van den Ackerveken

Het boek is geschreven door de Nederlandse journaliste Linda Udo. Volgens haar is de mysterieuze dood van prinses Diana in 1997 een complot. “De auteur heeft me het boek opgestuurd omdat ze wist dat ik via een kortfilm enkele contacten heb in Amerika”, zegt Kenneth Kerckhofs (30). “Nadat ik het had gelezen, moest ik nog even alles op een rijtje zetten. Het is een gevoelig thema, maar het idee is wel sterk. Door het bijzondere verhaal denk ik dat de kans op verfilming vrij realistisch is.”

Kerckhofs en Udo zaten al enkele keren samen. De volgende weken concentreert de Kempenaar zich op de zogenaamde pitch voor een mogelijke verfilming. “De taak van een pitcher is om producenten met een korte presentatie te overtuigen dat het boek een goede basis is voor een film. In eerste instantie ga ik me enkel met het verhaal bezighouden. Het boek focust op Diana, maar bij een eventuele verfilming willen we de positie van Dodi meer in de kijker zetten."

De regisseur is intussen bijna klaar met de afwerking van zijn film Angst, die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners