© Mia Uydens

Wespenverdelger reageert allergisch op steken

Luc Van Laer (42) heeft met brandweer Rijkevorsel al talloze wespennesten verwijderd. Tijdens een karweitje in zijn tuin werd hij donderdag zelf door enkele geel-zwarte insecten gestoken met een allergische reactie als resultaat.

Ronny van den Ackerveken

Donderdagnamiddag was Luc bezig om een houten paal uit de grond te halen. Toen hij zich bukte, kwam er een heel nest wespen uit de grond gevlogen. "Ik kreeg een vijftal steken in mijn gezicht en ben direct gaan lopen", zegt Luc Van Laer. "Ik ben flauwgevallen en iemand heeft me naar de huisdokter gebracht. Daar werd een anafylactische shock (ernstige allergische reactie) vastgesteld kreeg ik een cortisonespuit rechtstreeks in het bloed."

Luc verdelgt al sinds 1999 wespennesten met de brandweer. Dat hij juist in zijn eigen tuin een allergische reactie krijgt, komt dan ook vreemd over. "Het kan wel zijn dat door enkele steken op heel korte tijd het immuunsysteem bij wijze van spreken vol zit. In elk geval ga ik volgende week bij de dokter mijn immuunsysteem laten testen. Als alles in orde is, dan blijf ik in de toekomst wespennesten verdelgen. Het is een van de plezantste dingen bij de brandweer."

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio