Leerlingen nemen deel aan Vredesdagen

Print

Leerlingen van 't Spoor in Weelde-Statie krijgen uitleg over het vluchtelingenspel Foto: ram

Baarle-Hertog - De werkgroep Zondereigen organiseert deze week de tweejaarlijkse Vredesdagen.Leerlingen van de twee laatste jaren uit scholen in de grensstreek ervaren hoe het er aan toe ging tijdens de oorlog.

Voor de scholen uit Baarle en Weelde-Statie organiseert heemkundekring Amalia van Solms sinds 2009 elke twee jaar een dag vredesopvoeding. "Dit jaar begeleiden we ruim 240 leerlingen", zegt Frans Van Gils van de werkgroep Zondereigen. "De doelstellingen van onze Vredesdagen zijn de leerlingen vertrouwd maken met de gebeurtenissen van WO I in de regio en meewerken aan vredesopvoeding en verdraagzaamheid."

Elke dag begint met een powerpoint-presentatie in het cultureel centrum van Baarle. Daarna worden de leerlingen in groepjes verdeeld en fietsen ze naar verscheidene plaatsen die honderd jaar geleden belangrijk waren. Zo is er een vluchtelingenspel aan het voormalige station in Weelde-Statie en in Zondereigen kunnen de leerlingen met een vouwraam door de Dodendraad kruipen. Dinsdag kwamen de scholen van Ulicoten, Zondereigen en Weelde-Statie aan bod. Donderdag en vrijdag komen de scholen van Nassau en Hertog langs.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio