Wandeltweedaagse in de grensstreek

De werkgroep van de wandeltweedaagse Foto: ram

Wandeltweedaagse in de grensstreek

Print
Hoogstraten / Merksplas / Baarle-Hertog - Wandelliefhebbers moeten op 30 en 31 mei in Merksplas zijn. Het toeristisch samenwerkingsverband Land van Mark en Merkske organiseert dan voor het eerst een wandeltweedaagse.

Land van Mark en Merkske is vorig jaar opgericht als opvolger van Toerisme Grensland. Het is een samenwerking tussen Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog. De naam verwijst naar twee riviertjes die door de drie gemeenten stromen. "Onze gemeenten hebben veel natuur te bieden, ook buiten de kolonies van Wortel en Merksplas", zegt Hoogstraatse schepen Roger Van Aperen (N-VA). "Tijdens de wandeltweedaagse kan iedereen dit ontdekken. Vanuit Merksplas wordt de eerste dag gewandeld richting Hoogstraten en Wortel. De tweede dag gaat het richting Zondereigen en Baarle."

Op beide dagen kan je kiezen uit afstanden van 6, 12, 25 of 50 km. Deelname kost 1,50 euro per dag en er is zelfs de mogelijkheid om te overnachten in de sporthal van Merksplas. Wandelclub De Noorderkempen geeft op beide dagen logistieke steun. .

Voor meer info kan je terecht bij de toeristische diensten van de drie gemeenten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio