© ram

Leerlingen Vito winnen Belgisch kampioenschap stukadoor

Op het Belgisch beroepenkampioenschap voor stukadoors hebben twee leerlingen van Vito Hoogstraten goud behaald. De school biedt de opleiding aan als zevende specialisatiejaar bouwkunde.

Ronny van den Ackerveken

Het Belgisch beroepenkampioenschap is een wedstrijd voor leerlingen uit het beroeps- en technisch onderwijs. De opdracht is om in teamverband een gipskartonwand te plaatsen en te bepleisteren. Nick Spannenburg en Davy Verstraelen, allebei uit Wortel, eindigden op de eerste plaats in de finale met zeven duo's. "Onze overwinning was toch wat onverwacht", zegt Nick Spannenburg. "Wij hebben enkel in dit specialisatiejaar de technieken voor stukadoor geleerd en we moesten het opnemen tegen scholen waar dat al van het vierde jaar in de opleiding zit."

Voor zijn teampartner Davy Verstraelen krijgt het kampioenschap nog een mooi vervolg. Als leerling met de beste vaardigheden behaalde hij ook goud op individueel vlak en mag in augustus de Belgische eer verdedigen in Brazilië, waar 22 landen deelnemen. "Een podiumplaats in Brazilië zal waarschijnlijk moeilijk haalbaar zijn. In elk geval wordt het een extra ervaring en leer je nieuwe mensen kennen."

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio