Sterretjesweide op begraafplaats Hoogstraten

Foto: uitvaartvlaanderen.be

Sterretjesweide op begraafplaats Hoogstraten

Print
Hoogstraten - Ouders van levenloos geboren kinderen kunnen voortaan gebruikmaken van een herdenkingsplekje op het kerkhof in Hoogstraten. Daar is een sterretjesweide ingericht.

Oppositiepartij Hoogstraten Leeft vroeg op de vorige gemeenteraad of het mogelijk is om op alle begraafplaatsen in de fusiegemeente een sterretjesweide aan te leggen. "Vorig jaar is het decreet gewijzigd en kan een doodgeboren kindje begraven worden ongeacht de duur van de zwangerschap", zegt raadslid Herman Snoeys. "Dit kan ouders helpen hun verdriet beter te verwerken. Er zou ook een informatiecampagne gestart moeten worden naar de inwoners, huisartsen en ziekenhuizen."

Burgemeester Tinne Rombouts antwoordde dat het stadsbestuur vorig jaar al besloten heeft een sterretjesweide in te richten. "We hebben toen een vraag gekregen om een doodgeboren kind te begraven en wilden die ouders niet laten wachten. Het lijkt ons beter om alles te centraliseren op de sterretjesweide op de begraafplaats Hoogstraten in plaats van verspreid in elke deelgemeente. Bij elke begraving plaatst het stadsbestuur een monumentje met de datum, maar de ouders mogen zelf beslissen of de naam daar op gezet wordt."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio