Meer dan 1700 leden voor heemkring Amalia Van Solms

Esther Dijkstra kreeg als 1700ste lid een gesigneerd boek van Ad Jacobs Foto: amalia van solms

Meer dan 1700 leden voor heemkring Amalia Van Solms

Print
Baarle-Hertog - Het gaat goed met Heemkring Amalia Van Solms, want het ledenaantal gaat al jaren in stijgende lijn. Volgens de voorzitter is het grote aanbod aan activiteiten een van de verklaringen voor het succes.

In 2003 telde de heemkring iets meer dan vijfhonderd leden en zes jaar later steeg het aantal ­boven de duizend. In 2014 heeft de Baarlese heemkring een honderdtal nieuwe leden gekregen. Esther Dijkstra kreeg voor haar lidnummer 1700 van voorzitter Ad ­Jacobs het boek Ons Baarle, een bijzonder dorp overhandigd. 

"Zes jaar geleden hebben we de kaap van duizend leden overschreden", zegt Ad Jacobs. "Niemand had toen verwacht dat we ooit 1700 leden zouden tellen, maar uiteraard zijn we daar heel tevreden mee. Intussen zijn we in de provincie Noord-Brabant de heemkring met het meeste aantal leden. Door de vergrijzing ver­liezen we jaarlijks een aantal ­leden als ze overlijden. Dat zijn eigenlijk de enige leden die af­haken, want er zijn heel weinig mensen die zelf hun lidmaatschap opzeggen." 

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio