STAKING. Industrieterrein De Kluis afgesloten

De stakerspost aan de toegang langs de Sint-Lenaartseweg Foto: ram

STAKING. Industrieterrein De Kluis afgesloten

Print
Hoogstraten - De vakbonden sloten maandagochtend de drie toegangswegen naar het bedrijventerrein De Kluis volledig af. Na tussenkomst van de politie werd een doorgang gemaakt.

Wie op de nationale stakingsdag de vroege shift had bij een van de bedrijven op De Kluis was er aan voor de moeite en moest rechtsomkeer maken. "We lieten niemand door, maar de lokale politie heeft rond 8.30 uur met aandrang gevraagd om een deel van de weg vrij te maken", zegt Ans Hoedemakers van de christelijke vakbond. "Op dat moment waren al veel mensen terug gereden toen ze de blokkade zagen. Daarna hebben we het verkeer door gelaten."

"De meeste mensen die er niet door konden, hadden begrip voor onze actie. Ook enkele buitenlandse werknemers van bedrijven op De Kluis hebben bij onze blokkade post gevat. We hadden worstenbrood, maar voor hen zijn we koffiekoeken gaan halen omdat ze geen varkensvlees mogen eten."

In de loop van de namiddag werd de blokkade opgeheven. Ook aan de poort van het Klein Seminarie aan de Vrijheid, waar enkel in de basisschool les werd gegeven, stond in de voormiddag een stakingspiket. Bij bPost in Hoogstraten werd niet gestaakt en in alle warenhuizen kon men boodschappen doen. De containers met gft-afval zijn niet leeg gemaakt, maar dat zal dinsdag gebeuren.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio