© Veussels Tonjel

't Veussels Tonjel en Frans Willemse winnen cultuurprijzen

De cultuurraad heeft vrijdag de tweejaarlijkse cultuurprijzen uitgereikt in de raadzaal van het gemeentehuis.

In totaal werden vier verenigingen en een persoon genomineerd voor de Cultuurprijzen 2014. ’t Veussels Tonjel kwam als winnaar uit de bus in de categorie verenigingen. De toneelgroep bestaat al 25 jaar en speelt elk jaar in de eindejaarsperiode een reeks voorstellingen. Bovendien is er sinds vier jaar ook een tweede productie in samenwerking met De Singer. Schepen van cultuur Karl Geens en voorzitter van de cultuurraad Roger Verlinden overhandigden een oorkonde en een cheque ter waarde van 250 euro.

Op individueel gebied is Frans Willemse de laureaat geworden. Voor zijn grote verdienste op socio-cultureel vlak kreeg hij een mooi kunstwerk en nam hij een oorkonde in ontvangst. Frans Willemse is geboren en getogen in Rijkevorsel en van jongs af aan betrokken bij het cultuurleven in de gemeente. Hij is vooral bekend als bezieler van het blad "De Brug" waarvan hij jarenlang de hoofdredacteur was.

Meer recent is hij de bedenker van het populaire "kook&eten", waarbij de beste hobbykoks van Rijkevorsel een fantastische maaltijd aanbieden. Als toemaatje heeft hij na zijn pensionering als onderwijzer samen met zijn echtgenote de B&B "Simpel en Goe" geopend.

Met vriendelijke groeten,

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio