© RR

Groen licht voor RUP Borgerstein

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan rond de Borgersteinsite definitief goedgekeurd.

Robyn Uytterhoeven

“Het monumentale gebouw van meer dan 9300 vierkante meter is één van de landmarks in onze gemeente”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Joris De Pauw (N-VA). “Al enkele decennia huisvest het pand hier de sociale onderneming Borgerstein vzw, die het hoofdgebouw gedeeltelijk zal verlaten en een eigen zorgcampus zal oprichten op een aanpalende site.” Vzw Borgerstein zal de ontwikkeling van de site nu op zich nemen.

Ontwerp voor de toekomstEén van de pijlers van het RUP is het uitbreiden van de zone van openbaar nut, waardoor de zorgfuncties onttrokken worden aan het Seminariegebouw. “Omdat het renoveren van de zorggebouwen geen optie bleek voor onze vzw, werd besloten om het huidige woonzorgcentrum een nieuwe bestemming te geven. Momenteel zijn er drie consortia geselecteerd, waarmee binnenkort de concurrentiegesprekken beginnen. Ze zullen elk een eigen ontwerp van de toekomstige nieuwbouw moeten maken én een nieuwe bestemming voor het seminariegebouw bedenken”, zegt ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van Borgerstein vzw Jan Gysen.

“Tot de mogelijkheden behoren onder andere woonmogelijkheden zoals serviceflats of appartementen, handel, horeca of openbare functies.” Het RUP zegt ook dat er geen extra verkeersdruk op en rond Ijzerenveld mag komen en dat er een mogelijkheid is tot het maken van een ondergrondse parking. Daarnaast blijft het park behouden.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio