Bewoners krijgen 3D-tour van nieuw zorgcentrum

Print

De bewoners luisterden aandachtig naar de nieuwe plannen. Foto: Robyn Uytterhoeven

Sint-Katelijne-Waver - In het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Sint-Katelijne-Waver kregen de huidige bewoners donderdagavond een virtuele 3D-tour van hun nieuwe verblijf. OCMW-voorzitter Dave Van Oosterwyck (N-VA) maakte tevens bekend dat de eerste spadesteek van de ruwbouw zal plaatsvinden op 15 mei.

Omdat de bewoners met heel wat vragen zaten over hun nieuwe verblijf, vroeg de OCMW-voorzitter aan de architect van het project om concrete visuals te maken van het nieuwe woonzorgcentrum. “De cliënten haalden hun informatie voordien bij wijze van spreken uit de krant, maar nu kunnen ze de nieuwe verblijven met hun eigen ogen zien”, reageert hij. “Met deze simulaties krijgen ze een levensecht beeld voorgeschoteld van onder andere hun nieuwe kamers, de zithoek en de tuin.”

Ruimere kamers
De 95 nieuwe kamers, waarvan drie kamers voor kortverblijven, zullen elk 26 vierkante meter aan oppervlakte beslaan. “Dat is zeker een verbetering tegenover sommige kamers nu. We zullen geen tweepersoonskamers meer hebben, maar wel enkele eenpersoonskamers met een verschuifbare wand tussen”, legt directeur van woonzorgcentrum Sint-Elisabeth Maddy Van den Bergh uit. "Op die manier kunnen koppels toch nog 'samenwonen'."

Wifi
Eén van de luisteraars vroeg zich af hoe het zat met de faciliteiten en het draadloos internet. “Op technologisch vlak zullen we een basispakket aanbieden met een wifi-netwerk. We willen ook werk maken van het uitzenden van kine-oefeningen op smart-TV’s die de gasten kunnen uitoefenen op hun kamer, maar dat is voor een latere fase”, klinkt het. "Ook nieuw zijn de vele contactpunten die de bewoners kunnen gebruiken om een zorgkundige tot bij zich te roepen."

Op 15 mei begint de aannemer Antwerpse Bouwwerken met de ruwbouw. Eind 2018 zou het woonzorgcentrum bewoonbaar moeten zijn, waarna de volgende fase van het project kan starten en het huidige centrum afgebroken kan worden.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio