© RR

Gemeente brengt schoolroutes in kaart

Om de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen en jongeren te verbeteren, begint de gemeente Sint-Katelijne-Waver in samenwerking met Route2School een grootschalig onderzoek bij studenten en hun ouders.

ROUY

“Het stond al lang in onze planning om nieuwe schoolroutekaarten te maken, maar we vreesden dat de papieren versie nogal snel gedateerd zou zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Ongena (Samen Anders). “Daarom besloten we om meer in te zetten op het digitale aspect en kwamen we al gauw in contact met Route2School, een project van het Instituut voor Mobiliteit van de Universiteit Hasselt dat in heel Vlaanderen de verkeersveiligheid van schoolroutes analyseert.”

AppDe leerlingen, ouders of leerkrachten kunnen via de mobiele applicatie of de website van Route2School de route ingeven die ze dagelijks van en naar school afleggen. “Vervolgens kunnen ze aanduiden waar de knelpunten op hun route liggen en zo brengen ze de heikele punten van hun dagelijkse weg in kaart. De gebruikers kunnen zelfs vermelden hoe ze het probleem zelf zouden oplossen”, vult projectverantwoordelijke van Route2School Kevin Clijmans aan.

De resultaten van het onderzoek worden gebundeld en vervolgens besproken met de gemeente, de politie en de scholen. “Doel is om te komen tot een oplossing voor de aangegeven knelpunten.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio