© Robyn Uytterhoeven

Nieuwe fietsenstalling feestelijk geopend

Maandagochtend werd de nieuwe fietsenstalling van College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver feestelijk geopend. De vele leerlingen die met de fiets, in fluo en met helm naar school kwamen, kregen een cadeautje.

ROUY

“De fietsenstalling vooraan de school was aan vernieuwing en uitbreiding toe”, klinkt het bij enkele tevreden leden van de ouderraad aan de schoolpoort. “Op piekmomenten komt bijna meer dan twee derde van de 750 leerlingen met de fiets naar school, dus een grotere ‘opbergruimte’ was echt wel nodig. Nu de fietsenstalling weer tiptop in orde is en daarbovenop dubbel zo groot als de vorige, wilden we graag iets doen om dit te vieren en de leerlingen feestelijk te verwelkomen.”

Tevreden studenten“Ik kom bijna elke dag met de fiets en ben blij met de vernieuwing”, reageert Kato Beke uit 6 Boekhouden-Informatica. “Ook de geschenken en het ontvangstcomité zijn een leuk extraatje.”

Vincent Herreman van 4 Latijn stond als lid van de leerlingenraad ook op post. “De fietsende leerlingen hebben vandaag een kaartje bij dat ik bij hun aankomst zal afvinken. Verder in het schooljaar kunnen ze er dan leuke prijzen mee winnen. Ik kom zelf ook elke dag met de fiets en ben erg tevreden met het initiatief. We hebben achteraan ook nog een oudere fietsenstalling, maar deze is veel moderner en groter en we zitten nu ook dichter bij de hoofdingang van de school, wat handiger is voor de studenten”, zegt hij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio