© Robyn Uytterhoeven

© Robyn Uytterhoeven

© Robyn Uytterhoeven

© Robyn Uytterhoeven

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eerste hondenweide in gemeente ingehuldigd

Vandaag werd de eerste hondenweide van Sint-Katelijne-Waver ingehuldigd achter het kerkhof in de Elzestraat.

ROUY

“We hebben verschillende inspanningen geleverd om het dierenwelzijn in onze gemeente te verbeteren”, vertelde Schepen van Dierenwelzijn An Coen (N-VA) bij de inhuldiging. “Zo hebben we het politiereglement aangepast, waardoor we personen die dieren slecht behandelen, makkelijker kunnen bestraffen. Ook gaan we als gemeente een samenwerkingsakkoord afsluiten met de Dierenbescherming van Mechelen. We zijn dus bezig aan een inhaalmanoeuvre ten voordele van de dieren”, klinkt het. Arlette Simons, bezielster van dierenvereniging vzw Laika was ook van de partij en is verheugd met de komst van de hondenweide. “Ik ben vereerd dat we konden helpen om dit project op poten te zetten.”

RegelsDe weide dient als hondenlosloopzone waar baasjes en honden zich kunnen uitleven, maar er moeten regels gevolgd worden. “Het is de bedoeling dat baasjes zelf achter hun hond opruimen, want het is geen plasweide. Ook moeten de poortjes altijd gesloten worden en dienen de baasjes hun viervoeters in het oog te houden.”

Een hele hoop baasjes kwam samen met hun viervoeters de nieuwe hondenweide uittesten en de reacties waren lovend. “We vermoeden dat we hier vaak gaan langskomen, want het terrein is zeker groot genoeg voor onze grote honden”, reageerde Karen Knops die langskwam met haar Newfoundlander Oscar.

In 2017 komen er ook hondenweides in het Sint-Michielspark en aan het park Muilshoek, in de andere kernen wordt nog gezocht naar geschikte locaties.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio