Opleiding Autotechnologie krijgt hybridewagen

Aurélie Gerth, PR-manager Toyota-Lexus Belux overhandigde de sleutels aan opleidingsverantwoordelijke Wouter Lutin. Foto: RR

Opleiding Autotechnologie krijgt hybridewagen

Print
Sint-Katelijne-Waver - De opleiding Autotechnologie van Thomas More kreeg deze week een kant-en-klare hybride Grand Toyota Prius+ cadeau van autofabrikant Toyota. “De wagen zal gebruikt worden in het kader van een opleidings-programma rond hybridewagens”, klinkt het bij de hogeschool.

“Voordien gebruikte de autofabrikant de wagen zelf om hun mensen met het nieuwe model vertrouwd te krijgen. Nu krijgen wij hem”, vertelt docent Autotechnologie Mark Pecqueur. “Deze wagen is uitgewerkt, wat betekent dat hij niet gedemonteerd moet worden om de stukken te zien zitten. De motor, de batterij en de andere onderdelen zijn zichtbaar en dat maakt het voor de studenten gemakkelijker om de onderdelen te leren kennen.”

 De auto was een gift en komt goed van pas voor het opleidingsprogramma over hybridewagens. “Onder andere de lagere emissie is een aspect waar we verder op ingaan. We gaan een diepere diagnose maken van de cellen van de wagen, wat erg leerrijk zal zijn voor de studenten. Zo maken ze kennis met de vele technologische snufjes die tegenwoordig in wagens terug te vinden zijn.”

Op die manier heeft de Grand Toyota Prius+ vanaf nu dus een vaste stek in het autotechnologisch centrum van Campus De Nayer.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio