© Steven Hendrix

© Steven Hendrix

© Steven Hendrix

© Steven Hendrix

© Steven Hendrix

© Steven Hendrix

© Steven Hendrix

© Steven Hendrix

1/8

Gent knalt 2015 in met een vuurwerkversie van Mia van Luc De Vos

2014 is niet meer. Gent nam afscheid van het jaar. Een jaar waarin de stad moest afscheid nemen van een aantal bekende iconen uit het cultureel leven: Jan Hoet, Gerard Mortier, Oswald Versyp, Luc De Vos, schilder Karel Dierickx, en volkszanger-beeldhouwer. Walter De Buck. Ook strafpleiter Piet Van Eeckhaut overleed dit jaar op 74-jarige leeftijd. Gent nam aan Portus Ganda afscheid met een vuurwerk dat geïnspireerd was op de muziek van Luc De Vos, Ook schepen van cultuur, toerisme en evenementen Annelies Storms liet zich voor haar toespraak beïnvloeden door het plots heengaan van de voorman van Gorki. Op een groot scherm aan Portus Ganda kondigde de stad het vuurwerk aan met de tekst: Eindejaarsvuurwerk Stad Gent. Gorki From Belgium. Er werden ook tekstfragmenten uit songs van Luc De Vos geprojecteerd, zoals 'Van herinneringen was ik nu bevrijd, en wat ik had gezien dat was ik al vergeten' uit Ik Kom Onverwacht. En ook ,Ik wou dat er iemand bestond op deze wereld die wou geloven dat ik vanalles kon' uit Berejager. U kan alvast hier de toespraak van schepen Annelies Storms lezen.

Beste mensen,

Ik denk dat we gans de Portus Ganda kunnen doen oplichten als wij hier met z’n allen onze warme herinneringen aan Luc De Vos samen brengen.Hij is onder onze huid gekropen. En hoe. Met de uren die we gesleten hebben naast de muziekinstallatie met zijn platen. Met onze eerste slow. Met de stukken uit ons leven die we meemaakten terwijl Mia er als een soundtrack bij klonk.Iemand die zo hard mee je verleden heeft bepaald, mag niet weggaan.

Ze zegtniemand gaat verloren.

Hij heeft dat schoon gezegd.

De man die ineens veel te rap weg wasliet ons met een schok weer inziendat we moeten koesteren wat er iszo lang het kan.

Ze vraagtkun jij nog dromen.

Dus pak u geliefden ne keer goed vastleef voluiten word gelukkigomdat ge het verdient.

Laat ons vooruit kijken2015 wordt een jaar als geen ander!

Annelies Storms

Schepen van cultuur, toerisme en evenementen

Nu in het nieuws