Vissers slaken zucht van verlichting

Foto: Joris Herregods

Vissers slaken zucht van verlichting

Print
Niel - Het is allicht uniek in Vlaanderen dat in een kleine gemeente als Niel je vier visclubs aantreft : De Lijnvissers-De Karper-De Goudkarper en Eskimo. Meer dan zeshonderd vissers zijn er actief. Al bijna honderd jaar wordt er in de putten aan de Landbouwstraat gevist, maar vorig jaar kwam er een kink in de kabel.

Baksteenfabrikant Wienerberger gaf te kennen dat hij al zijn gronden in de Landbouwstraat , waarin  ook de visvijvers zich bevinden, ging verkopen. Omdat verschillende gegadigden zich op de verkoop stortten, werd gevreesd dat er een bruusk einde ging komen aan het honderdjarig floreren van de visserijsport in Niel.

Maar een alert gemeentebestuur stak iedereen de loef af en kwam met Wienerberger tot een overeenkomst. De vissers laten een zucht van verlichting. Ze danken het gemeentebestuur voor hun optreden.

Naast de aankoop van de visvijvers heeft de gemeente ook nog een aantal gronden van Wienerberger verworven. Bij de aangekochte gronden behoort ook een strook langsheen de Landbouwstraat.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio